Winter Tour: Nimble Glitch Tour 2021-2022

Wat bieden wij aan?

Een volledig gevulde muzikale avond met 3 verschillende muzikale acts, perfect op elkaar afgestemd. Het Tour-formaat zorgt ervoor dat de logistieke en technische kant efficiënt en vlot verlopen, waardoor het publiek nooit lang op zijn honger blijft zitten.

Hierbovenop regelen wij ook een advertentiecampagne gericht op het lokale doelpubliek dat past bij onze muziek, waardoor het concert en uw locatie extra in de verf gezet worden.

Wat kost dat?

Voor de prijs van 2 KVR’s (Kleine Vergoedings Regelingen)(2x132eur = 264eur) komen de muzikanten en organisatie uit de kosten. Dit is mede mogelijk dankzij het gezamenlijk aanbieden van de acts op één avond, alweer een voordeel om een tourdatum te boeken!

Wanneer valt deze tour?

We zoeken speeldata tussen 8 december 2021 en 30 april 2022. Contacteer ons voor meer informatie!

Wie zijn de artiesten?

Nimbus Cart:

Nimbus Cart, dat zijn vier kids uit de nineties die hun gitaarsound en snedige songs vol joie-de-vivre als een aanstekelijke wolk over de concertvloer uitspuwen! Zangeres Janis tokkelt met de cool van Nico van The Velvet Underground op haar elektrische ukelele en schakelt zonder omkijken over naar een soulvolle zang, alsof elk moment het laatste kan zijn. De groep in haar rug bestaat uit gitarist Steven Govaere (Spit Fox, Gurt Goatbuck), Joe Wright op bass en Joran Wijnsouw (Blackfish) op drums. Nimbus Cart is de samensmelting van deze gelijkgestemde zielen uit het Gentse en brengt emotionele, donkere ballads, die onverwacht overslaan in briesende rocksongs.

Van tegendraadse hoekige ritmes tot gitaarsalvo’s en bassritmes gedrenkt in een laagje DInosaur Jr. , voortsurfend op een 70s psychedelische high.

Wij kregen de band reeds op het Mith Festival in de gaten waar ze toen met gemak iedereen naar huis speelden. Een stevige stem die ons wat deed denken aan die andere Janis, al had deze meer de attitude van een metaldiva dan van een hippiekoningin.

Luminous Dash

Nimbus Cart wordt gekenmerkt door hun gelaagde rockmuziek en dramatische wendingen. Wij kunnen dit na gisteren dan ook bevestigen. Dat de frontvrouw een typerende, doorleefde stem heeft, valt niet te ontkennen.

Dansende Beren

Uithangbord was zangeres Janis die heus wat meer te bieden had dan die opvallende decollete. Ik hoorde vooral jaren ‘70 hardrock, wat grunge invloeden (overgang van zacht naar hard) en enkele funkaanzetten.

Musiczine

Glitchopper

Glitchopper. Eén van de vele ledematen van het c.Hopper Art Collective, geboren in de zomer van 2018 als avant-garde cultgroep die elk mogelijk publiek om de oren weet te slaan met levendige drum- en basslijnen, bezwerende gitaren en naar-de-keel-grijpende zang.

Zanger Bin Jah Min (Goldsplit, Hunky Dory)

Gitarist Piglet Porch (Remote Control, Unicorn Stable)

Bassist Hendrick Doncker (The Sins (halve finalisten Humo’s Rock Rally)

Drummer Esteban Farino (The Sins halve finalisten Humo’s Rock Rally)

Een thanatos in contrast, want het nummer klinkt erg vivant, met pittige drums en gitaren en zanglijnen waarbij Bin Jah Mïns stem in volume en intensiteit af en toe duelleert met zichzelf. Technisch knap uitgewerkt! Nothing is zo’n track die je binnen de kortste keren mee neuriet en -brult en hoopt dat je hem gauw terug hoort op de radio.

Luminous Dash

Ik zeg dit niet vaak, maar ik moet zeggen dat ik een beetje ben weggeblazen door dit nummer. Ik hou enorm van de rauwheid die het nummer bezit, zowel in de sfeer van de muziek als in de stem. Die rauwheid maakt dat de boodschap nog harder binnenkomt. Ik ben ook wel blij dat Glitchopper de eerste versie van Nothing heeft herwerkt. Er zijn niet zo veel nummers die de toxic invloed van sociale media bespreken, daarom vind ik het heel knap dat Glitchopper dat wel doet. Ook Piglet Porch verdient het om genoemd te worden want de productie van dit nummer is echt heel goed gedaan, dus ook zeker pluimen voor hem.

Op z’n Belgisch

Piglet Porch

Piglet Porch brengt zijn eigen composities en songwriting ten berde als perfecte support act voor de tour. Een eclectische wirwar van alternatieve anti-folk tot fusion-hiphop tot synthpoprocksongs waardoor Piglet Porch genregewijs voornamelijk onder de term “Post-pop” gebukt gaat.

“… afsluiter Piglet Porch, een heerlijk vreemde snuiter met rijstwafelbandana en een op z’n zachtst gezegd eclectisch repertoire. ‘Freedom Pill’ was een meezinger op de gitaar. Bij ‘Fry’ kwamen er soundscapes en parlando aan te pas. ‘The Hive’ was een wat trippy allegorie van een bij in een dystopische maatschappij. ‘Do Not Water the Plastic Plants’ was dan weer haast triphop, terwijl de single ‘Modder’ (geestige tekst!) tegen kleinkunst aanschurkte. Een singer-songwriter die veel heeft te bieden en waar ik graag eens een langere set van zie.”

From the Edge of the Deep Green Sea

I don’t speak Dutch, but I’m not sure it matters. The emotion of the lyrics comes through, over a spare acoustic guitar arrangement. A sampler plate of psych-folk styles. Rich, warm, satisfying.

Popijininsky
https://s3.us-west-2.amazonaws.com/secure.notion-static.com/3b47ac19-2291-4e2a-8778-dd13d134b295/Untitled.png?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=AKIAT73L2G45O3KS52Y5%2F20211022%2Fus-west-2%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20211022T182327Z&X-Amz-Expires=86400&X-Amz-Signature=26266b7c2b5fdceee771103370794bcdbf7cbce4c4aa472bdd876a8ba88c87ef&X-Amz-SignedHeaders=host&response-content-disposition=filename%20%3D%22Untitled.png%22

Share:
Piglet Porch (c) All Rights Reserved